Ομιλίες

O Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ στον Σπύρο Χαριτάτο

Μήνυμα του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ προς τον υπουργό Παιδείας, μέσω του Αlpha 989.

«Σκοπός δεν είναι να πετροβολάμε ο ένας τον άλλο στην κοινωνία μας. Αν ο κος Φίλης θέλει να πετροβολήσει προς την Εκκλησία μπορεί να το κάνει αλλά να σκεφτεί ο κος Φίλης ότι και από την Εκκλησία μπορεί να δεχτεί όχι πλίνθον αλλά ογκόλιθον, που θα τον συνθλίψει και θα τονεξαφανίσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ξέρουμε να αναπτύσσουμε τη σκέψη και τα επιχειρήματά μας. Σεβόμαστε την κοινωνία και τις αρχές και δεν θέλουμε να έχουμε εντάσεις. Το ουσιώδες του βίου μας είναι η ψυχή της Ελλάδος. Θέλουμε οι Έλληνες να ζουν με αξιοπρέπεια, όπως κάναμε και εμείς. Αν η Πολιτεία θέλει να βοηθήσει, έχει καλώς, αν όχι θα τα κάνουμε μόνοι μας», πρόσθεσε ο κος Δανιήλ.

Για την περιφορά του νεκρού παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη σε θρόνο στη Λαμία, σχολίασε ότι «εκκλησιαστικά σε μας δεν είναι άγνωστος αυτός ο τρόπος. Στον τάφο «λύνονται» από την καρέκλα. Δείχνει την υπεροχή της ιεροσύνης ο καθήμενος.

Ο ιερέας «ανεβάζει» τις ψυχές των ανθρώπων ενώπιον του Θεού, όταν είναι στο θρόνο. Εμείς έχουμε πάψει να κηδεύουμε τους ιερείς και αρχιερείς (με αυτόν τον τρόπο) αλλά δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε σε άλλους που θέλουν να τιμούν την παράδοση (παλαιοημερολογίτες). Σε όλες τις θρησκείες ο νεκρός είναι αξιοσέβαστος ούτε χλευάζεται ούτε ειρωνεύεται, αντίθετα τού αποδίδουμε σεβασμό και τιμή. Τιμάται όποιος και αν είναι, σε όποια θρησκεία και αν ανήκει. Ο νεκρός είναι αξιοσέβαστος. Στο διαδίκτυο δεν βλέπουμε να υπάρχει σεβασμός».

Aκούστε την συνέντευξη: www.alpha989.com