ΕιδήσειςΤοπικά νέα

Η τιμία κάρα του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου στις Γούβες της Β. Εύβοιας | Ι.Μ. Χαλκίδος

Εσπερινός Αγ. Φωτεινής ΧαλκίδοςΕσπερινός Αγ. Φωτεινής ΧαλκίδοςΕσπερινός Αγ. Φωτεινής ΧαλκίδοςΕσπερινός Αγ. Φωτεινής ΧαλκίδοςΘεία Λειτουργία στις ΓούβεςΘεία Λειτουργία στις ΓούβεςΘεία Λειτουργία στις ΓούβεςΘεία Λειτουργία στις ΓούβεςΘεία Λειτουργία στις ΓούβεςΘεία Λειτουργία στις Γούβες
Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΔΟΜΒΟΪΤΟΥ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Γουβών Ιστιαίας, με την ευκαιρία της μετακομιδής της Τιμίας Κάρας του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου από την ομώνυμη Ι. Μονή της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, με την ευλογία του οικείου Ιεραρχου Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τιμία Καρά μετέφερε ο σεβαστός Γέροντας π. Παχώμιος και στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του και ο Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αργυρίου από τα Λουτρά Αιδηψού, ο εφημέριος της Ενορίας Οικον. Νικόλαος Ανδρεάδης, ο Πρεσβ. Ευάγγελος Γεροκωνσταντής από τα Ελληνικά, ο Πρεσβ. Νικόλαος Μπαλάνος από το Αρτεμίσιο και ο Πρεσβ. Ευστάθιος Αναγνώστου απο το Αγριοβότανο.

Στο κήρυγμά του, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτυργίας, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος καί έψαλε ο κ. Παναγιώτης Αναστασίου με την συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής και παρέστη και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Σπανού, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στον άγιο Σεραφείμ τον οποίο, όπως είπε, ευλαβείται ιδαιτέρως, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τόσο τον Σεβασμιώτατο άγιο Θηβών κ. Γεώργιο, όσο και τον Μοναχό π. Παχώμιο, ο οποίος υπεβλήθη στον κόπο και εκόμισε την Τιμία Κάρα του Οσίου προς τους χριστιανούς της Βορείου Ευβοίας.

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΡΕΙΤΙΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την παραμονή της Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Σάββατο 13 Μαΐου 2017 το απόγευμα, πανηγύρισε με λαμπρότητα το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο ανήκει στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινός χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος, του Οικον Αναστασίου Χρήστου, Προϊσταμένου της Ενορίας και των Διακ. Νικολάου πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Πολλοί ευσεβείς χριστιανοί προσήλθαν στον Εσπερινό, κατά τον οποίον έψαλλαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Ιωάννης Κουρούπης και κ. Κωνσταντίνος Δέδες με την συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο πρόσωπο της Σαμαρείτιδος Αγίας Φωτεινής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Αγίας, στην οποία συμμετίχε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Β. Τουχτίδη και κ. Γ. Γιαννούκο και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Εκ του Γραφείου Τύπου