ΕιδήσειςΤοπικά νέα

Πατριαρχική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία | Aγ. Δημήτριος Θεσ/νίκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την 6 Νοεμβρίου 2016 η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Πολιούχου και προστάτου της Θεσσαλονίκης, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ, συλλειτουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Απολλωνίας και Φιέρ κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίνης κ.κ. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ.κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το τριήμερο 4 εως 6 Νοεμβρίου, το οποίο και ήταν αφιερωμένο στην ιστορία και την σύνδεση που έχει η Θεσσαλονίκη με το Βυζάντιο, το χρώμα και το χαρακτήρα που διατηρεί με τα μνημεία και του Βυζαντινούς Ναούς της πόλης μας οι οποίοι σήμερα είναι ενοριακοί ναοί.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης στο κήρυγμα που πραγματοποίησε μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής και ακολούθως μίλησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ, ο οποίος προσεφώνησε τους Αγιωτάτους Αρχιερείς που παρευρέθηκαν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και τους ευχαρίστησε για την σημερινή παρουσία και εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ και όλους τους συντελεστές που οργάνωσαν το τρίημερο που αφορούσε στις εκδηλώσεις της «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος για την γραμμή που ακολουθεί υπέρ της επιλύσεως του μεγάλου εθνικού προβλήματος της αγαπημένης, αγιοτόκου και χώρα Ηρώων, της Κύπρου μας.

Απευθείας Μετάδοση – Πατριαρχική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία (άγ. Δημήτριος Θεσ/νίκης 6-11-2016)

Εκ του Γραφείου Τύπου