ΕιδήσειςΕκκλησιαστική ζωή

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της | Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα

Με λαμπρότητα τιμά σήμερα, όπως κάθε χρόνο, η Πάτρα τον Πολιούχο της Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Από χθες πλήθος πιστών συρρέουν στον Νέο Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα, τον Σταυρό του Μαρτυρίου και την Εικόνα του Αποστόλου.

Σήμερα θα κορυφωθούν οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, η οποία θα ξεκινήσει στις 10.45.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου -καιρού επιτρέποντος- στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (οδός Αγίου Ανδρέου, Δημ. Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων, Αγ. Ανδρέου και επιστροφή στο ναό).

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος και Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Επίσης θα παραστούν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο Μητροπολίτης Ατλάντα κ.κ. Αλέξιος που έλκει την καταγωγή του από την Αχαΐα.

Πηγή: patrasevents.gr