ΕιδήσειςΤοπικά νέα

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας σε πανηγυρικό Εσπερινό στον Αγ. Κωνσταντίνο Πειραιώς

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. ΠαντελεήμωνΣτον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. ΠαντελεήμωνΣτον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. ΠαντελεήμωνΣτον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. ΠαντελεήμωνΣτον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. ΠαντελεήμωνΣτον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. ΠαντελεήμωνΣτον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων

Στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Πειραιώς, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ναού πρωτοπρ. Ιωάννου Παναγιώτου, εορτάζεται κατ” έτος η ημέρα της ενθρονίσεως στον Ναό της Εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσεκλήθη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και άλλους προσκεκλημένους κληρικούς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας είπε ότι η αιτία της επιλογής της Παναγίας από τον Θεό, για να γίνει Μητέρα του ενανθρωπίσαντος Υιού Του, ήταν ο «κρυπτός της καρδίας άνθρωπος». Δηλ. το κάλλος της το εσωτερικό. Έτσι η Παναγία μας δίνει το μήνυμα να στραφούμε προς τον «έσω άνθρωπο». Να μη απορροφώμεθα αποκλειστικά από το «φαίνεσθαι» αλλά να ενδιαφερώμεθα κυρίως για το «είναι».

Να στραφούμε, λοιπόν, προς τα «έσω», είπε ο Σεβασμιώτατος, όχι για να κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά για να ανοίξουμε στη Χάρη του Θεού, που εφ’ όσον μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, ανακαινίζει και αγιάζει τον άνθρωπο. Από αυτή την σωστή σχέση με τον Θεό θα προκύψει και η σωστή σχέση με τους ανθρώπους. Θα προχωρήσουμε από την σχάση (διαίρεση, σύγκρουση) στην σχέση. Από την επιβίωση (με κάθε μέσο) στην συμβίωση. Από τον μονόλογο στον διάλογο.Και ο Σεβασμιώτατος κατέληξε λέγοντας: Τρείς άνθρωποι βαδίζουν στο δρόμο. Ο πρώτος, που προηγείται, είναι ο εαυτός μας όπως τον θέλει ο Θεός. Ο δεύτερος, που ακολουθεί, είναι ο εαυτός μας, όπως τον βλέπουν οι άλλοι. Και ο τρίτος, που είναι ακόμα πιο πίσω, είναι ο εαυτός μας όπως είναι στην πραγματικότητα. Πρέπει οι δύο καθυστερημένοι εαυτοί μας να σπεύσουν να προλάβουν τον εαυτό μας, όπως τον θέλει ο Θεός. Αυτό προϋποθέτει αγώνα ζωής. Και σ’αυτόν ας μας εμπνέει η Παναγία, στην οποία έχουμε ταύτιση των τριών. Ήταν και φαινόταν όπως την ήθελε ο Θεός.