ΕιδήσειςΕκκλησιαστική ζωή

Λαμπρή Πανήγυρη Ι. Ναού Αγ. Μαύρας Ηλιουπόλεως | Μητροπολίτης Κορωνείας: Η χωρίς Χριστό δύναμη γκρεμίζει, δεν οικοδομεί.

Χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ ΠαντελεήμωνΧοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ Παντελεήμων

Η Πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως έγινε με λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση πιστών.

Χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ Παντελεήμων, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και άλλους προσκυνητές ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τιμωμένους Αγίους. Τιμάμε σήμερα είπε ένα αγιόλεκτο ζεύγος: τον Αγ. Τιμόθεο και την Αγία Μαύρα.

Όταν ζήτησαν από τον Τιμόθεο να κάψει τις χριστιανικές Γραφές,που μελετούσε, εκείνος αρνήθηκε και ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό. Τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, που τα υπέμεινε με σθένος και δύναμη. Για να τον κάμψουν οδήγησαν και την νεόνυμφη γυναίκα του, την Μαύρα και την βασάνισαν και Εκείνην. Και οι δύο σθεναρά και με ακατάβλητη ψυχική δύναμη τα υπέμειναν όλα και τελικά επέθαναν επάνω στον σταυρό.

Εκπληττώμεθα από την δύναμη αυτών των δύο νέων! «Εύτολμον καρτερίαν» την ονομάζει ο Υμνωδός. Όμως, όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Χριστό, η δύναμη του Χριστού διοχετεύεται σ” αυτόν και τον καθιστά ακατάβλητο.

Πολλοί επιδιώκουν και επιθυμούν την δύναμη. Και υπάρχουν πολλές εκφάνσεις δυνάμεως. Υπάρχει η πολιτική δύναμη, η εξουσία. Υπάρχει η οικονομική εξουσία. Υπάρχει η εξουσία του λόγου και της τέχνης.

Όλες αυτές οι μορφές δυνάμεως, όταν δεν εμπνέονται από το Ευαγγέλιο του Χριστού, γκρεμίζουν. Δεν οικοδομούν.

Η πολιτική εξουσία, η αποξενωμένη από τον Χριστό, καταπιέζει τους λαούς και γίνεται αφορμή και αιτία συγκρούσεων, επαναστάσεων, αιματοχυσίας και καταστροφών.

Η οικονομική εξουσία,κρυμμένη στα παρασκήνια των διεθνών δραμάτων,κινεί τα νήματα και απομυζά τους λαούς.

Όπως γίνεται σήμερα, που πίσω από την απρόσωπη λέξη «αγορές» κρύβονται όμιλοι ή πρόσωπα, που κερδοσκοπούν αδίστακτα αδιαφορώντας για την ανέχεια και την δυστυχία των λαών.

Και οι άνθρωποι του λόγου και της τέχνης γενικότερα, όταν μάλιστα αυτοχαρακτηρίζονται «προοδευτικοί», γκρεμίζουν συνήθως στις καρδιές των ανθρώπων την αισιοδοξία και την ελπίδα και προκαλούν αβεβαιότητα και κατάθλιψη!

Εμείς, αγαπητοί μου κατέληξε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, ας μιμηθούμε τους τιμώμενους Αγίους. Ας μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία.

Μετέχοντας στην ζωή της Εκκλησίας. Κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που μας κάνει «σύσσωμους και συναιμους» με τον Χριστό. Και γινόμαστε κι εμείς δυνατοί, για να αντιμετωπίζουμε όρθιοι τους αγώνες της ζωής.
«Πυρ πνέοντες ως λέοντες» λέει ο Ι. Χρυσόστομος, αναχωρούν οι πιστοί από τον Ναό.

Δυνατοί σαν λιοντάρια, που εκπέμπουν φωτιά. Όχι φωτιά καταστροφής, αλλά φωτιά που θερμαίνει και φωτίζει τις, πολλές φορές, ψυχρές, σκοτεινές και απογοητευμένες καρδιές των ανθρώπων. Είναι η φωτιά της αγάπης που θερμαίνει και ζωογονεί και δίνει δύναμη. Αυτήν την δύναμη που είχαν και οι Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα, ας αντλούμε κι εμείς από την ακένωτη πηγή δυνάμεως,τον Χριστό. Αυτό είναι το μήνυμα των Αγίων.

Θα το ακούσουμε όμως; Ρώτησε τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος.