ΕιδήσειςΤοπικά νέα

Η Κυριακή ΙΓ΄Ματθαίου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ΑθήναΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια τελέστηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα όπου η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου και την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, ο όρθρος και η Θεία Λειτουργιά, στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.

Της Θείας Λειτουργίας​ προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, καθώς και τον ιεροδιάκονο του Καθεδρικού π. Δημήτριο Φωκιανό. Τους ψαλμούς της Κυριακής απέδωσαν θαυμάσια οι Βυζαντινές χορωδίες του Μητροπολιτικού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Απόστολου Παπαδόπουλου.

Τον Θείο Λόγο της ημέρας κήρυξε ο Ιεροκήρυκας π. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό της οικογένειας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κρίση που περνά η σημερινή ελληνική οικογένεια. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «έχουμε καταλάβει ότι η πατρίδα μας γηράσκει, ότι καταντά μια πατρίδα γερόντων τρίτης ηλικίας, έχουμε καταλάβει ότι υπάρχουν τόσα και τόσα δημοτικά σχολεία στην επαρχία που έχουν κλείσει, λόγω ελλείψεως παιδιών».

Και συνέχισε «είναι ένας κίνδυνος αυτός και αυτός ο κίνδυνος παρουσιάζετε  με την αποφυγή της τεκνογονίας, που η αποφυγή αυτήν σηματοδοτεί τον εγωισμό του ζεύγους, την δειλία και ακόμη πιο πολύ την μη γενναία Πίστη στην πρόνοια του Θεού».

Βόπης Αναστάσιος