ΕιδήσειςΤοπικά νέα

Η εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την Αργολίδα στην Μητρόπολη Κηφισιάς

Με κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την ΑργολίδαΜε κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την Αργολίδα

Με κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την Αργολίδα. Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό Αραχναίο του Δήμου Ναυπλίεων.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό ναό στο Μαρούσι. Την εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος παρουσία κλήρου και λαού. Ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου π. Νικόλαος Μανώλης, είναι γέννημα θρέμμα του ορεινού χωριού Αραχναίου Αργολίδος. Την εικόνα μετέφεραν κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κουταβάκη και τον κ. Τάσο Κεραμιδά κάτοικο του χωριού.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου. Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο ναό έως την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 όπου μετά την θεία λειτουργία θα αναχωρήσει για την Αργολίδα.

Ο ιερός ναός θα είναι ανοιχτός καθόλη την διάρκεια της ημέρας για να μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

4:30 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνενσις.

7:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις.

ΣΑΒΒΑΤ0 16-12-17

7:ΟΟπ.μ.:’Ορθρος – Θεία Λειτουργία.

12:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις και Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο.

5:00 μ.μ.: εσπερινός – Ιερά Παράκλησις – Ομιλία

(Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος).

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-12 -17

7:ΟΟπ.μ.:’Ορθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία & Κτητορικό Μνημόσυνο.

12:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις.

5:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον.

6 :00 μ. μ.: Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-12-17

7:00 π.μ.: «Ορθρος – Θεία Λειτουργία

(Αναχώρηση Ιεράς εικόνας)

Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Studio B & G