ΕιδήσειςΤοπικά νέα

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια ΝαυπλίουΗ εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια ΝαυπλίουΗ εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια ΝαυπλίουΗ εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια ΝαυπλίουΗ εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια ΝαυπλίουΗ εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια ΝαυπλίουΗ εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή Λευκάκια Ναυπλίου. Πρόκειται για ένα μικρό και πανέμορφο εκκλησάκι, μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου. Το εκκλησάκι αυτό είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ευστρατίου από το πατριαρχείο της Αλεξανδρείας. Το θείο λόγο κύρηξε ο Ιερέας π. Μάρκος Σούλτσε, παρουσία κι άλλων ιερέων από τις γύρω περιοχές. Στο τέλος του εσπερινού ο Ιερέας της περιοχής Λευκακίων π. Μιχαήλ Καλαμαράς, ο οποίος διορίσθηκε από την μητρόπολη Αργολίδος ως εφημέριος του δημοτικού διαμερίσματος Λευκακίων πριν ένα χρόνο ακριβώς ευχαρίστησε όλους που τίμησαν την εορτή.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Σ. Γαβρήλος και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Λευκακίων κ. Δρίτσας.

Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Studio B & G