ΕιδήσειςΕκκλησιαστική ζωή

Εορτή Αγίου Λουκά του ιατρού στη Συμφερούπολη της Κριμαίας

Εορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρούΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρού

Στη Συμφερούπολη της Κριμαίας βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μαζί με τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 10 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου ιερουργούσε ο Άγιος Λουκάς και βρίσκεται το σκήνωμά του, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου ενώ εψάλλησαν και οι χαιρετισμοί προς τιμήν του Αγίου. Κατά τις ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λάζαρος. Πλήθος πιστών και φέτος από όλη την Κριμαία, τη Ρωσία και την Ουκρανία καθώς και μικρή ομάδα Ελλήνων ήρθαν για να τιμήσουν τον θαυματουργό Άγιο Λουκά. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια  έγινε η Λιτάνευση του ιερού σκηνώματος.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, τελέσθηκε αγιασμός με την επονομασία «Ελεήμων και φιλεύσπλαχνος γιατρός» από τον  Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λάζαρο, όπου ο αρχιεπίσκοπος ευλογεί τις ποδιές των ιατρών και νοσηλευτών.

Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Studio B & G