ΕιδήσειςΠολιτιστική ζωή

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ΝαυπλίουΕγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου

Με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στα Λευκάκια Ναυπλίου. Το Μουσείο βρίσκεται κάτω από τον νεοανεγερθέντα ναό του Αγίου Λουκά επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Την τελετή του Αγιασμού έκανε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ενώ παραβρέθηκαν κι οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Μουάντζα Τανζανίας Ιερώνυμος, Υδρας Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Άρτης Καλλίνικος και Αργολίδος Νεκτάριος.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό θαυμαστό γεγονός που του έτυχε κατά την πολύωρη εγχείρηση που είχε υποβληθεί πριν από καιρό στο Ωνάσειο νοσοκομείο, όταν ο Άγιος Λουκάς του εμφανίστηκε και του είπε ότι θα επανέλθει και πάλι στα ποιμαντικά του καθήκοντα μετά την επέμβαση.

Ευχαριστίες προς όλους τους Μητροπολίτες, τους Ιερείς και όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στον εσπερινό ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος. Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος.

Πατήστε εδώ για βίντεο από τα εγκαίνια

Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Studio B & G