ΕιδήσειςΠολιτιστική ζωή

Χριστιανική Παράδοση και Νεοελληνικός Πολιτισμός | Συζητήσεις με Δημιουργούς Χρήστος Κεχαγιόγλου

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ώρα 20:00

Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Οδός: Μεγάλου Βασιλείου 15 στον Κεραμεικό

(πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων  με θέμα «Χριστιανική Παράδοση και Νεοελληνικός Πολιτισμός – Συζητήσεις με δημιουργούς»  έχει ως εκλεκτό προσκεκλημένο, τον Έλληνα ζωγράφο Χρήστο Κεχαγιόγλου.

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου θα μιλήσει για το έργο του, αλλά και γενικότερα για την σχέση Χριστιανισμού, Παράδοσης και Νεοελληνικού Πολιτισμού, ενώ τον διάλογο θα συντονίσει ο π. Ευάγγελος Γκανάς, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Μελετίου Σεπολίων.

Η Εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου  γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960. Από τα δεκαεπτά του χρόνια ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία στην Σχολη Χατζίκου στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Paris I στο Παρίσι μελετώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής.

Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Παράλληλα με την ζωγραφική είναι δημιουργός πολλών πειραματικών, εικαστικών ταινιών και videos, multimedia εφαρμογών και installations που παρουσιάστηκαν σε αίθουσες τέχνης και φεστιβάλ. Έργα του Χρήστου Κεχαγιόγλου διαθέτουν μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πιστεύει πως  η τέχνη είναι ένα βάλσαμο για την ψυχή,  απευθύνεται σε όλους λυτρωτικά, μεταφέροντας την ελευθερία των πάμπολλων διαστάσεων μας.

Eκ του Γραφείου Τύπου