ΕιδήσειςΠολιτιστική ζωή

3η εορτή αλληλεγγύης | Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως

Για πρώτη φορά στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής από την αρχή της οικονομικής κρίσης δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σίτισης και πολυεπίπεδο – διαδραστικό πνευματικό – πολιτιστικό κέντρο, προκειμένου να ανακουφίσει και να στηρίξει συνανθρώπους μας που αυτές τις δύσκολες εποχές αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η «Τράπεζα Αγάπης» του Ναού μας, επιχειρεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο της Φτώχειας, την ίδια ώρα που η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας έχει κάνει τις επιπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες στις ευπαθείς ομάδες. Σκοπός μας είναι η ανακούφιση των άπορων αδελφών μας και των οικογενειών τους που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως Άνεργοι, Άστεγοι και Άποροι.

Η «Τράπεζα Αγάπης» μέσω της παροχής συσσιτίου (σιτίζει σε καθημερινή βάση, 365 ημέρες το χρόνο, πάνω από 130 άτομα) προσπαθεί να καλύψει – με κάθε δυνατό τρόπο και με ίδια μέσα – την πιο βασική ανάγκη μας, την ανάγκη για τροφή. Η πρόσβαση στο συσσίτιο είναι για όλους τους έχοντας ανάγκη είναι αυτονόητη χωρίς την παραμικρή συμμετοχή. Τα τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο ώστε να στηριχθεί το συσσίτιο δεν χρηματοδοτούνται.

Το πνεύμα λειτουργίας μας προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων, των υπηρεσιών, του Δήμου και την προσφορά συμπολιτών μας (πολιτών και επιχειρηματιών) διά μέσου του πανάρχαιου θεσμού των χορηγιών, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων εταιρειών, για την κάλυψη των αναγκών, αλλά και των ίδιων των ωφελουμένων με το σύστημα αυτοδιαχείρισης τού, Τα προϊόντα που θα χορηγηθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της λειτουργίας του συσσιτίου, με αποδέκτες άπορα και άνεργα άτομα καθώς και τις οικογένειες αυτών.

Η περιοχή της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα του Δήμου Πετρουπόλεως εμφανίζει κοινωνικά μεγάλες ανισότητες, τόσο οικονομικά όσο και ταξικά, με αποτέλεσμα η ανάγκη για βοήθεια στους καταφεύγοντες στην δομή μας, να είναι αναγκαία και επιτακτική. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 130 ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο στην «Τράπεζα Αγάπης» του Ναού μας, τα 40 και πλέον είναι παιδιά.

Γι’ αυτό, επειδή δεν υπάρχουν επιδοτήσεις κρατικές, προσφεύγουμε ώστε να μπορέσουμε να βρούμε πόρους σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι και φέτος, διοργανώνουμε την 3η εορτή αλληλεγγύης στο Θέατρο Πέτρας Πετρουπόλεως στην σκηνή Peter Brook, χορητικότητας άνω των χιλίων ατόμων, η οποία εκδήλωση έχει γίνει πια ένας θεσμός όπου κύριος στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών του δήμου μας, αλλά και όλης της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο. Η εκδήλωση αυτή βγαίνει από τα σπλάχνα της ενορίας και παρουσιάζει εκτός από την συναυλία με την καταξιωμένη τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα και τις λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις 24 διαφορετικές δράσεις που γίνονται στον Ναό μας.

Έτσι, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη 3η εορτή αλληλεγγύης των νεανικών συνάξεων και των λοιπών δράσεων μας, την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:30 στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Το σύνθημα μας είναι: ΔΩΣΕ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ… ΑΞΙΖΕΙ! Στη γιορτή μας ζητάμε από όλους του παρευρισκομένους να προσφέρουν τρόφιμα ή να αγοράσουν μια πρόσκληση αξίασ μόλις 3 ευρώ που ειναι το γεύμα ενος συναθρώπου μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

α. τη θεατρική παράσταση από την ομάδα νέων Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως που θα διασκευάσουν το έργο «Νεφέλες». Η θεατρική ομάδα νέων αποτελείται από 80 παιδιά, τα οποία θα παίξουν υπό την εποπτεία του ηθοποιού Κώστα Τζαφέρη.

β. παρουσίαση παραδοσιακών και δημοτικών χορών από το χορευτικό τμήμα του Ναού, στο οποίο θα συμμετέχουν 50 άτομα, υπό τις οδηγίες του κυρίου Παναγιώτη Καλύβα.

γ. τμήμα μουσικοκινητικής για παιδιά από το προνήπιο έως την α” δημοτικού τα οποία θα μας παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο, υπό την παιδαδωγό Μαρία Κορδετζάκη.

δ. στο χώρο του θεάτρου Πέτρας θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής από την κυρία Φωτεινή Αθανασίου και έκθεση αγιογραφίας από την κυρία Ασπασία Παπαχρυσανθακάκη.

ε. τμήμα (ΕΝΓ) Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που αποτελείται από 25 άτομα και θα αποδώσει τραγούδια στην νοηματική, υπό την διδάσκουσα κυρία Δήμητρα Μακρή.

στ. τμήμα αερόβιας γυμναστικής, με την γυμνάστρια Βούλα Αγγελοπούλου το οποίο αποτελείται από 40 γυναίκες, που θα παρουσιάσουν δεκάλεπτο πρόγραμμα.

η. τμήμα ενοριακής χορωδίας ενηλίκων, που αποτελείται από 20 άτομα και θα μας αποδπώσει γνωστά ακούσματα καταξιωμένων συνθετών, υπό τον Παναγιώτη Καλύβα.

θ. τμήμα μαθημάτων πιάνου, υπό τον κύριο Δημήτρη Κρίτα.

ι. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αγγλικών, η σχολή σκακιού, όπου παράλληλα θα διεξάγονται αγώνες σκακιού σε γιγάντιες σκακιέρες, ο κύκλος νέων μητερών, ο κύκλος κυριών, οι κατηχητικές συνάξεις νέων του Ιερού Ναού που σ’ αυτές φοιτούν άνω των 100 παιδιών, η ενοριακή ομάδα ποδοσφαίρου, και το τμήμα εικαστικών.

Τέλος, θα λάβει χώρα μεγάλη συναυλία με τραγούδια της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστας με τίτλο «Χίλια Καλωσορίσατε…» και θα βραβεύσουμε το «Μπορούμε», που είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, που είναι από τους μεγαλύτερους αρωγούς και ευεργέτες στην προσπάθεια μας.

Θα σας προτείναμε, αν εσείς το θέλατε, να γίνετε μέτοχος και αρωγός αυτής της ανεπανάληπτης εκδήλωσης η οποία συμβάλει στην προώθηση του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, μα και στην κατά ΧΡΙΣΤΟ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Μετά τιμής,

π. Σπυρίδων Αργύρης

6981040520, 2105013108