ΒιβλιοπαρουσίασηΠολιτιστική ζωή

Αγιορείτικη βραδιά από τον «Εσταυρωμένο» στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», σε συνεργασία με το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει «Αγιορείτικη βραδιά» με την παρουσίαση του βιβλίου «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» του μακαριστού Αγιορείτη Μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939-2006), έκδοση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» (Βόλος 2014).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7) την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στις 7.15 μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

· Σύντομοι χαιρετισμοί

· Εκκλησιαστικοί ύμνοι, από τον  Βυζαντινό Χορό «Ηδύμελον»

· Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή  της Βιολογίας στο Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Γκάνια με θέμα: «Γνωριμία με τον εκδότη του βιβλίου»

· Παρουσίαση του βιβλίου: «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ», από τον Πρωτ. π. Θεόδωρο Μπατάκα, Υπεύθυνο του Γραφείου Ποιμαντικής Μερίμνης Φυλακών της Ιεράς Μητροπόλεως  Δημητριάδος,  Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος» και επιμελητή των εκδόσεων του Συλλόγου.

·Τραγούδια από τη Χορωδία Οσίου Δαβίδ Θεσσαλονίκης.

· Κλείσιμο της εκδήλωσης.

«Ο Εσταυρωμένος», εκτός από την μεγάλη του κοινωνική προσφορά στο τομέα συμπαράστασης των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (άπορες οικογένειες, κρατούμενοι, αποφυλακισθέντες, φυγόποινοι, άστεγοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, μετανάστες, τσιγγάνοι κ.α.) έχει να παρουσιάσει και μια σημαντική εκδοτική δημιουργία σε βιβλία, dvd- ντοκιμαντέρ, cd, κάρτες, εικόνες κ.α. Σκοπός του είναι η πνευματική και ψυχολογική στήριξη όλων εκείνων που διακονεί, αλλά και η ανεύρεση οικονομικών πόρων για την καλύτερη οργάνωση των τομέων δράσης του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Εκ του Γραφείου Τύπου

Loading Map....

Σχετικές Εκδηλώσεις "Βιβλιοπαρουσίαση"

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις σε αυτή την κατηγορία